****
المقادير :
1 كيلو دقيق مخبوزات فاخر
2 ملعقه كبيره خميره جافه نشطه
نصف كوب سكر عادى
نصف ملعقه صغيره ملح ناعم
ملعقه كبيره بيكنج باودر (( المفروض محسن خبز لكن أنا باضع بيكنج باودر ))
4 بيضات كبار
كوب و نصف لبن دافىء
150 جرام زبده أو مرجرين بدرجة حرارة المطبخ
فانيليا
الطريقه :
1- نضع المقادير الجافه ( دقيق+خميره +سكر + الملح + البيكنج باودر ) على بعض فى طبق غويط.
2- نضع السوائل ( لبن دافىء + البيض الزبد + الفانيليا ) على المقادير الجافه و نعجن .
**
3- تترك العجينه لمدة نصف ساعه لتخمر
4- نأخد العجين و نرش الرخامه بالدقيق و نفرد كميه من العجين و نجعلها سمك 1 سم .
5- نقطع أشكال بالقطاعه المستديره (( ممكن إستخدام كوب )) و نفرغها بأى شىء مستدير عندك و لكن يكون حجمه مناسب .
6- نتركها فى مكانها لتخمر لمدة ساعه كامله (( ده غير النصف ساعه الأولى ))
7- نأخذها و نقليها فى زيت غزير ساخن و نقلبها بسرعه على الوجه الآخر و تنشل من الزيت .
بعد ما طلعت من الزيت... شايفه إتنفخت إزاااااااااي
تترك لتبرد قليلا ثم تزينيها بأى طريقه من الآتى :
1- شيكولاته سايحه شويه للتغطيه
(( أنا عامله موضوع طريقة الشيكولاته السايحه بالتفصيل و ده اللينك بتاعه ))
http://forums.fatakat.com/thread527883
أو
2- تغمس فى مربى ثم تغمس فى شيكولاته فارماسيل
أو
3- تغمس فى مربى ثم تغمس فى شيكولاته فارمسيل ملونه
أو
4- تغمس فى مربى ثم سكر
أو
5- تغمس فى مربى ثم فى جوز هند
و الأفضل تعملى كووووووووووووووول ده
و دى صينيه أخرى من الدونتس
و بالهنا و الشفا
ملحوظة مهمة جدااااااااااااااااااااا:
عند القلى قومى بالتقليب المستمر علشان لونه ميغمش اوى مثل الصورة ويكون لونه ذهبى